Acasă Uncategorized Strasbourg: Ioan Enciu: „Numai o politică industrială a UE orientată către oameni...

Strasbourg: Ioan Enciu: „Numai o politică industrială a UE orientată către oameni poate fi viabilă”

DISTRIBUIȚI

97909 – 28012011- Eurodeputatul român, Ioan Enciu, a reuşit să aducă modificări importante raportului privind noua politică industrială a Uniunii Europene care a fost adoptat joi în cadrul Comisiei de Industrie, Cercetare şi Energie din cadrul Parlamentului European. Acesta a susţinut că numai o politică industrială socială, orientată către oameni poate fi viabilă, promovând soluţii precum creşterea locurilor de muncă, facilitarea reconversiilor profesionale, dezvoltarea infrastructurii industriale şi a IMM-urilor.

„Amendamentele pe care le-am adus la acest raport vor aduce o mai mare protecţie pentru angajaţi, vor contribui la crearea de noi locuri de muncă şi vor conduce la dezvoltarea infrastructurii industriale, în special în noile state membre din Europa de Est. În plus, ele vor contribui la ameliorarea competitivităţii industriei europene prin dezvoltarea cercetării şi inovării cât şi prin interconectarea sectoarelor industriale din diverse state membre, a declarat Ioan Enciu.

Deputatul european a adăugat, totodată, că industria europeană trebuie încurajată să rămână în Uniunea Europeană: „Companiile industriale, uzinele, specialiştii trebuie să rămână aici, în UE şi nu trebuie să migreze, din cauza globalizării, în alte regiuni emergente. Mai mult, trebuie menţinute locurile de muncă din UE şi trebuie create altele noi”. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.