Acasă Uncategorized Tunis: Tunisia cere ajutor Interpolului pentru prinderea preşedintelui fugit în Arabia Saudită

Tunis: Tunisia cere ajutor Interpolului pentru prinderea preşedintelui fugit în Arabia Saudită

DISTRIBUIȚI

97823 – 26012011- Ministrul de justitie din Tunisia a anuntat, miercuri, ca a cerut ajutorul Interpolului pentru arestarea presedintelui destituit din functie, Zine El Abidine Ben Ali, refugiat in Arabia Saudita, precum si a sotiei, Leila Trabelsi si a altor membri ai familiei sale, transmite Reuters.

Autoritatile de la Tunis il acuza pe Ben Ali si familia sa de furt de proprietate si transfer ilegal de valuta in strainatate.

Ministrul a numit sapte membri ai familiei care se afla in arestul politiei tunisiene, insa a declarat ca un nepot al lui Trabelsi si ginerele lui Ben Ali au fugit din tara. Si numele fratelui sotiei sale a fost comunicat Interpolului.

Acesta a precizat ca sase dintre rudele lui Ben Ali vor fi judecate pentru ca au „conspirat” impotriva securitatii statului si au incitat oamenii, folosind arme.

Presedintele a fugit din tara in noaptea de 14 ianuarie, obtinand azil in Arabia Saudita, dupa ce Franta a refuzat sa il primeasca, in urma protestelor de amploare, care au ucis peste 100 de oameni. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.