Acasă Uncategorized Washington: Americanii lasă urmaşilor un munte de datorii

Washington: Americanii lasă urmaşilor un munte de datorii

DISTRIBUIȚI

97085 – 03012011 – Ce au făcut americanii în ultimii 30 ani, prin consumul excesiv, va avea urmări destul de severe asupra generaţiilor viitoare, scrie revista Capital, citând surse autorizate din SUA.

Modul în care a evoluat nivelul datoriei naţionale a Statelor Unite este de-a dreptul îngrijorător. „Am acumulat cel mai mare munte de datorii din toată istoria lumii, iar copiii noştri şi nepoţii noştri vor trăi cu aceste datorii tot restul vieţii lor”, susţin sursele menţionate, care au pus cap la cap nişte cifre interesante despre datoria americană.

În urmă cu 30 de ani, nivelul total al datoriei americane era sub 1.000 de miliarde de dolari şi era considerată la acea dată ca fiind o adevărată criză naţională. Acum, datoria naţională este de 14 ori mai mare. La 28 decembrie 2010, datoria naţională a Statelor Unite era de 13.877.230.355.933 de dolari (aproape 14 mii de miliarde de dolari).

Datoria naţională a Statelor Unite creşte cu 4 miliarde de dolari pe zi. Guvernul american împrumută 2,63 de milioane de dolari în fiecare minut.

Conform unui raport al Trezoreriei americane, nivelul acestei datorii va atinge nivelul de 19,5 mii de miliarde de dolari în 2015.

La fiecare dolar pe care guvernul american îl cheltuie, 41 de cenţi sunt împrumutaţi.

Datoria guvernului american către China reprezintă un echivalent de 10.000 de dolari la fiecare familie de americani.

În cazul în care ritmul de îndatorare se va menţine la acest nivel, datoria va ajunge la peste 700% din PIB în anul 2080. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.