Acasă Uncategorized Washington: Atac cu 6 morţi şi 12 raniţi în Arizona. Un parlamentar...

Washington: Atac cu 6 morţi şi 12 raniţi în Arizona. Un parlamentar împuşcat în cap

DISTRIBUIȚI

97256 – 09012011 – Parlamentarul Gabrielle Giffords, reprezentanta democrata din statul american Arizona in Camera Reprezentantilor a SUA, a fost impuscata in cap, sambata, in timpul unui eveniment public care a avut loc in orasul Tucson, Arizona. Giffords a suferit o rana la cap si a fost supusa sambata unei interventii chirurgicale, aflandu-se in stare critica, relateaza AFP. Atacul s-a soldat cu 6 morti si 12 raniti.Politia americana considera ca autorul atacului de sambata nu a actionat singur, iar autoritatile examineaza si un colet suspect primit de Gabrielle Giffords, membra a Camerei Reprezentantilor. Intr-un discurs televizat, presedintele american, Barack Obama, a denuntat „o tragedie pentru intreaga tara”, precizand ca printre victime se numara si un judecator federal si o fetita in varsta de noua ani.

Suspectul arestat la locul atacului, Jared Lee Loughner, in varsta de 22 de ani, a deschis focul sambata dimineata asupra participantilor la o intalnire cu Giffords, desfasurata in parcarea unui hypermarket din Tucson, Arizona. Presa americana a relatat ca el a fugit dupa atac, dar a fost imobilizat de trecatori.

In varsta de 40 de ani, democrata Gabrielle Giffords este membru al Camerei Reprezentantilor din anul 2006 si este casatorita cu astronautul Mark Kelly, angajat al NASA. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.