Acasă Uncategorized Bucureşti: Procesul primarului Gheorghe Falcă strămutat la Alba Iulia

Bucureşti: Procesul primarului Gheorghe Falcă strămutat la Alba Iulia

DISTRIBUIȚI

98726 – 25022011

Curtea Supremă decis joi ca dosarul de corupţie al primarului municipiului Arad, Gheorghe Falcă, să fie strămutat de la Arad la Tribunalul Alba Iulia, admiţând astfel o solicitare a Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Instanţa supremă a decis să menţină toate actele făcute în dosar de Tribunalul Arad.

Potrivit DNA, în cursul lunii martie 2005, în calitate de primar al Aradului, Gheorghe Falcă a primit de la reprezentanţii firmei Elecon Plus, Francisc Demeter şi Radu Vasil un imobil mai valoros cu 111.550 euro decât apartamentul dat la schimb. Această tranzacţie s-ar fi efectuat pentru ca, în schimb, primarul Falcă să-i favorizeze pe cei doi mituitori în obţinerea, la un preţ subevaluat, a unui teren aparţinând Consiliului Local Arad, situat în centrul oraşului.

Imobilul de 242 metri pătraţi a fost primit la schimb cu un apartament de bloc cu trei camere, de 90 metri pătraţi, situat la etajul 9. Diferenţa valorică dintre cele două imobile este de 111.550  euro. Cei doi parteneri de schimb ai lui Falcă au şi vândut apartamentul, cu suma de 80.000 euro, după numai trei săptămâni. Potrivit DNA, primarul arădean a acţionat ulterior pentru ca Demeter şi Radu Vasil să dobândească un teren cu suprafaţa de 52.434 metri pătraţi, situat în zona centrală a municipiului Arad şi pe care fusese amplasată fosta fabrică SC ZAHĂR SA Arad. Acest teren a fost vândut de Consiliul Local Arad cu doar 838.944 euro, faţă de valoarea sa reală, de aproape trei milioane de euro. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.