Acasă Uncategorized Bistriţa: Ceremonie dedicată întoarcerii în ţară a „Şoimilor Carpaţilor”

Bistriţa: Ceremonie dedicată întoarcerii în ţară a „Şoimilor Carpaţilor”

DISTRIBUIȚI

98665 – 22022011 – „Marţi, s-a desfăşurat la Bistriţa, în prezenţa şefului Statului Major General, general-maior Ştefan Dănilă, ceremonia prilejuită de întoarcerea în ţară a militarilor Batalionului 812 Infanterie „Şoimii Carpaţilor” din misiunea îndeplinită în teatrul de operaţii Afganistan. Cu acest prilej, au fost decorate drapelele de luptă ale Batalionului 811 „Dragonii Transilvani” şi Batalionului 812 „Şoimii Carpaţilor”, cu Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Ofiţer, cu însemn pentru militari, de război.

Ministrul apărării naţionale Gabriel Oprea le-a transmis felicitări militarilor Brigăzii 81 Infanterie, eşalonul superior al celor două batalioane, pentru modul exemplar în care şi-au îndeplinit misiunea încredinţată în teatrul de operaţii din Afganistan.

Pe parcursul celor şase luni petrecute în Afganistan, „Şoimii Carpaţilor” au executat 3.000 de misiuni, acoperind o gamă largă de activităţi, de la misiuni specifice operaţiilor de contrainsurgenţă, până la cele de escortă şi recunoaşteri.

Împreună cu echipele americane de reconstrucţie provincială şi cele formate din experţi agricoli, specialiştii batalionului au participat la derularea proiectelor de dezvoltare, la construcţia de şcoli şi la organizarea şi securizarea unor acţiuni de amenajare a fermelor pentru localnici. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.