Acasă Uncategorized Botoşani: Consiliul Judeţean Botoşani vrea „Lacul cu nuferi” al lui Eminescu

Botoşani: Consiliul Judeţean Botoşani vrea „Lacul cu nuferi” al lui Eminescu

DISTRIBUIȚI

98593 – 18022011 – Consiliul Judeţean Botoşani (CJ) intenţionează să achiziţioneze „Lacul cu nuferi” din satul Ipoteşti, descris în operele sale de poetul Mihai Eminescu, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele CJ, Mihai Ţâbuleac. Lacul şi terenul aferent se află în proprietatea unei persoane fizice, iar oficialii judeţului sunt interesaţi să le reincludă în circuitul turistic.

„Dintr-o regretabilă eroare, acest obiectiv a fost transferat în anii precedenţi în domeniul privat şi, pentru a repara această eroare, noi am făcut recent demersuri pentru a reuşi readucerea acestuia în domeniul public. Nu mi se pare firesc ca acest obiectiv să fie la dispoziţia unei persoane private şi nu la dispoziţia comunităţii”, a afirmat Ţâbuleac, citat de Administratie.ro.

Preşedintele CJ, care a avut discuţii cu proprietarul terenului, susţine că procedura de achiziţie şi preţul urmează a fi stabilite de o comisie special constituită. CJ ar urma să cumpere circa 30.000 de metri pătraţi de teren, care includ lacul şi căile de acces. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.