Acasă Uncategorized Bruxelles: Microbuzele care nu respectă normele de protecţie a pietonilor nu mai...

Bruxelles: Microbuzele care nu respectă normele de protecţie a pietonilor nu mai sunt înmatriculate începând cu 24 februarie

DISTRIBUIȚI

98747 – 25022011 – Autorităţile naţionale sunt obligate, începând cu data de 24 februarie, potrivit unei prevederi a Regulamentului 78/2009 al Uniunii Europene, să interzică înmatricularea şi vânzarea microbuzelor noi care nu respectă normele tehnice necesare pentru protecţia pietonilor.

Potrivit articolului 9 al Regulamentului nr. 78/2009 privind omologarea de tip a autovehiculelor în ceea ce priveşte protecţia pietonilor şi a altor utilizatori vulnerabili ai drumurilor,  începând cu 24 februarie 2011, din motive legate de protecţia pietonilor, autorităţile naţionale nu vor mai considera valabile certificatele de conformitate pentru microbuzele noi.

            Astfel, potrivit regulamentului menţionat, autorităţile statelor membre ale UE vor interzice înmatricularea, vânzarea sau introducerea în circulaţie a microbuzelor noi care nu respectă condiţiile de natură tehnică stabilite prin acest regulament, respectiv testul ABS şi testul pentru funcţionarea sistemului de asistenţă la frânare.

         Regulamentul stipulează că această prevedere se aplică autovehiculelor noi de categoria M1, proiectate şi construite pentru transportul pasagerilor, care au cel mult opt locuri pe scaune, în afara scaunului conducătorului auto, precum şi cele de categoria N1 (destinate transportului de mărfuri) derivate din categoria M1 şi a căror masă maximă nu depăşeşte 2,5 tone. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.