Acasă Uncategorized Bruxelles: Sabin Cutaş cere Băncii Europene de Investitţii impulsionarea proiectului Nabucco

Bruxelles: Sabin Cutaş cere Băncii Europene de Investitţii impulsionarea proiectului Nabucco

DISTRIBUIȚI

98591 – 18022011 – Europarlamentarul Sabin Cutaş, membru în Comisia pentru afaceri economice şi monetare a Parlamentului European (ECON), a salutat joi in plenul Parlamentului European mărirea mandatului general oferit Băncii Europene de Investiţii, care îi va permite acesteia să investească în proiecte de infrastructură rutieră, maritimă şi energetică de importanţă pentru Uniunea Europeană, precum proiectul de gazoduct Nabucco. Intervenţia lui Sabin Cutaş a avut loc în cadrul dezbaterii privind noul mandat extern al Băncii Europene de Investiţii, care stipulează o mărire a bugetului dedicat ţărilor din afara UE. Eurodeputatul a fost raportor al acestui dosar în Comisia ECON.

Potrivit lui Sabin Cutaş, „prin garanţia oferită Băncii Europene de Investiţii în temeiul acestui raport se urmăreşte dezvoltarea structurilor sociale şi economice, precum şi mitigarea schimbărilor climatice în ţări terţe, fiind promovate totodată democraţia, statul de drept şi drepturile omului.”

„Estimez de aceea ca fiind pozitivă sugestia de mărire a mandatului general oferit băncii, având în vedere şi faptul că ţările pentru care este destinată această garanţie le includ pe cele candidate la aderare şi pe cele care au încheiat acorduri de parteneriat cu UE. Pentru a-şi îndeplini mai bine responsabilităţile în ţări terţe, banca are nevoie de resurse substanţiale şi de personal specializat mai numeros. În acest context, BEI trebuie să aibă în vedere impulsionarea anumitor proiecte de importanţă pentru UE şi pentru ţările partenere, precum gazoductul Nabucco şi alte proiecte majore de infrastructură rutieră, maritimă şi energetică” a subliniat eurodeputatul român.

„În final, doresc să subliniez necesitatea realizării de către bancă a unor monitorizări ale proiectelor finanţate, atât pe parcursul derulării lor, cât şi la încheierea lor, pentru verificarea respectării criteriilor sociale şi de mediu”, a conchis Cutaş. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.