Acasă Uncategorized Bucureşti: 500 de liceeni învaţă principiile libertaţii şi ale pieţei libere

Bucureşti: 500 de liceeni învaţă principiile libertaţii şi ale pieţei libere

DISTRIBUIȚI

98552 – 17022011 – Asociaţia Societatea pentru Libertate Individuală (SoLib) implementează un proiect adresat elevilor de liceu. Economy Works va promova ideile libertăţii şi pieţei libere cu scopul de a spori receptivitatea elevilor de liceu la principii economice solide.

Proiectul constă în principal într-o campanie de e-learning, divizată într-o serie de 3 module, care prezintă elevilor noţiuni de bază de economie şi economie politică, menite să îi ajute pe aceştia să înţeleagă mai bine mecanismele unei pieţe şi societăţi libere şi, în acelaşi timp, să le dezvolte spiritul critic. De asemenea, prin acest proiect, se va crea o bază de date cuprinzătoare de texte, videoclipuri, benzi desenate, materiale audio care tratează subiecte economice importante.

Un alt scop al Economy Works este crearea unei posibilităţi pentru tinerii din oraşe din întreaga ţară să se implice într-un proiect naţional, care complementează cunostinţele oferite de învăţământului de stat cu noţiuni de economie şi economie politică şi, în acelaşi timp, le oferă perspective de dezvoltare profesională şi academică.

În plus, proiectul va duce la crearea unei reţele de tineri ce împărtăşesc aceleaşi interese.

Grupul ţintă al proiectului sunt tinerii cu vârste între 15 si 19 ani (aproximativ 500 de elevi din 70 de licee din 20 oraşe). Predarea va fi structurată în trei module online de câte două săptămâni în timpul cărora elevii vor studia folosind mijloacele puse la dispoziţie de Solib (texte, prezentări, documentare, videolclipuri, materiale audio, benzi desenate). La sfârşitul fiecărui modul elevii sunt invitaţi să răspundă la o intrebare de gândire critică printr-un eseu de una-două pagini. Pentru fiecare modul, cel mai bun eseu va fi premiat cu 100 dolari.

La finele celor trei cursuri cei mai creativi şi activi nouă participanţi vor intra în finală pentru cele două locuri sponsorizate la şcoala de vară organizată de Foundation for Economic Education în luna iulie în Colorado (SUA). Finaliştii, alături de instituţiile şi partenerii implicaţi în proiect vor fi invitaţi să participe la evenimentele organizate la finalul proiectului în Bucureşti.

SoLib este o organizaţie tanără, fără afiliere politică, cu sediul în Bucuresti, care urmăreste să promoveze principiile libertăţii şi pieţei libere contribuind la crearea politicilor publice la nivel naţional. SoLib îşi propune să schimbe cultura ideologică a unei societăţi încă puternic afectată de trecutul comunist, în care mecanismele pieţei libere nu sunt complet înţelese. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.