Acasă Uncategorized Bucureşti: Adrian Năstase: „Mecanismul prin care Traian Băsescu încearcă să impună un...

Bucureşti: Adrian Năstase: „Mecanismul prin care Traian Băsescu încearcă să impună un prim-ministru trebuie să înceteze”

DISTRIBUIȚI

98619 – 21022011 – „Este clar că lucrurile merg rău în ţară nu din cauza unui guvern condus de unul sau de altul, ci din cauza deciziilor pe care le ia Băsescu”, a declarat, duminică, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, în cadrul unei emisiuni de televiziune.

„Mecanismul prin care Traian Băsescu încearcă să impună un prim-ministru trebuie să înceteze”, a adăugat Năstase.

În opinia liderului CN al PSD, „Mugur Isărescu nu va mai accepta să fie pompier de serviciu, ca în 2000, când a făcut o muncă de ministru de finanţe”. „Mugur Isărescu, însă, care a intrat în maşinăria politică, la alegerile prezidenţiale a luat 10%. El este conştient, el a fost practic administrator al finanţelor încercând să repare chestiunile din economie. Or, un premier înseamnă mult mai mult. Dar aceasta nu înseamnă că nu-l apreciez”, a subliniat fostul premier.

El a precizat că va vota împotriva unui nou nou guvern care, chiar dacă va avea în frunte un tehnocrat precum Mugur Isărescu sau Mihai Tănăsescu, va continua să o aibă în componenţă pe Elena Udrea. Adrian Năstase mai spune că încercările şefului statului de a desemna un nou premier contravin prevederilor constituţionale. „Mecanismul de desemnare a premierului este foarte simplu: ai la un moment dat un guvern care a primit votul de încredere în Parlament, se întâmplă ceva, se îmbolnăveşte premierul, nu mai e acceptat de partidul lui, de majoritatea respectivă, îşi dă demisia, preşedintele stă liniştit la Cotroceni şi aşteaptă. Preşedintele nu începe să umble pe stradă pentru a găsi o alternativă înainte să demisioneze premierul, e şi imoral – ca şi cum ar fi murit Emil Boc şi îi caută deja un înlocuitor. Pe mine mă deranjează din punct de vedere al funcţionării instituţiilor statului”, a afirmat Năstase, adăugând că etapele privind desemnarea unui nou premier, care ar fi trebuit identificate în primul rând în rândurile majorităţii parlamentare, au fost eliminate. „Traian Băsescu  încearcă, de fapt, să-şi impună un om la şefia guvernului, iar asta nu corespunde sistemului constituţional”, a continuat liderul CN al  PSD. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.