Acasă Uncategorized Bucureşti: Angajaţii penitenciarelor oferă sprijin copiilor cu dizabilităţi

Bucureşti: Angajaţii penitenciarelor oferă sprijin copiilor cu dizabilităţi

DISTRIBUIȚI

98121 – 04022011- Angajaţii din penitenciarele şi spitalele penitenciar Jilava şi Rahova şi din aparatul central au început  un  program de voluntariat  care  vine în sprijinul copiilor şi tinerilor cu dizabilități intelectuale aflaţi în grija Fundaţiei Motivation România.

Începând din luna noiembrie 2010, în fiecare zi de week-end, prin rotaţie, lucrătorii de penitenciare vizitează Fundaţia Motivation România oferind copiilor şi tinerilor dezinstituționalizați în primul rând căldura sufletească de care orice fiinţă are nevoie, dar şi timp, experienţă şi pregătire de specialitate.

Prin protocolul încheiat în anul 2010 între Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi Fundaţia Motivation România s-a stabilit ca, dincolo de susţinerea oferită de către lucrătorii de penitenciare implicaţi direct în proiect, un obiectiv important să fie şi acela de participare a persoanelor private de libertate la activităţi culturale, educative, de  asistenţă psihosocială şi de voluntariat organizate în cadrul fundaţiei, participare care are un dublu rol, pe de o parte oferă sprijin copiilor cu dizabilităţi, pe de altă parte poate să contribuie la dezvoltarea  implicării sociale a persoanelor condamnate.

Totodată, prin protocolul încheiat între cele două instituţii, Fundaţia Motivation România oferă ajutor specializat persoanelor cu dizabilităţi care ispăşesc pedepse privative de libertate în sistemul penitenciar românesc. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.