Acasă Uncategorized Bucureşti: Şaptesprezece ONG cer demiterea ministrului Culturii

Bucureşti: Şaptesprezece ONG cer demiterea ministrului Culturii

DISTRIBUIȚI

98689 – 24022011 – Şaptesprezece organizaţii non-guvernamentale îi solicita premierului Emil Boc si viceprim-ministrului Marko Bela demiterea ministrului Culturii şi Patrimoniului National, Kelemen Hunor.

Organizatiile non-guvernamentale reclama lipsa de implicare a ministrului în procesul de distrugere a patrimoniului, precum şi lipsa unor măsuri de corectare a unor disfunctionalitati in sistemul de protejare  a patrimoniului.

Organizatiile non-guvernamentale considera atitudinea ministrului Kelemen Hunor in proiectul “Diametrala Buzesti – Berzei – Uranus” in profund dezacord cu misiunea si portofoliul său.

“Lucrarile s-au derulat, pana in acest moment, fara un aviz din partea Ministerului Culturii si Patrimoniului pentru proiectul in ansamblu. Ministrul putea si era obligat sa solicite sistarea lucrarilor in zona până la emiterea acestui aviz. Cu toate acestea, Ministerul a emis avize de desfiintare individuale pentru 60 de cladiri istorice din zona Berzei – Buzesti. Mai mult, a emis ultimele 18 avize dupa ce se angajase in fata ONG-urilor ca nu mai emite avize de desfiintare”, afirmă Irina Zamfirescu, rerprezentant Active Watch- Agentia de Monitorizare a Presei, una dintre organizaţiile semnatare.

Cererea mai este susţinută de Asociatia pentru Protectia si Documentarea Monumentelor si Patrimoniului, Alianta Civica, Asociatia Bucuresti, Asociatia Ecopolis, Asociatia Frontul Negustoresc Obor, Asociatia Odaia Creativa, Asociatia pentru Tranzitie Urbana, Asociatia Pro Democratia – Club Bucuresti, Asociatia Pro Patrimonio, Asociatia Rencontres du Patrimoine Europe-Roumanie, Asociatia Salvati Bucurestiul, Centrul Independent pentru Dezvoltarea Resurselor de Mediu, Centrul de Cercetare si Dezvoltare Anthropoesis, Fundatia Eco-Civica, Fundatia Media Art & Social Experiment, Grupul Militia Spirituala si Societatea Academica din Romania. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.