Acasă Uncategorized Bucureşti: Aviaţia din cadrul MAI are mai mult misiuni umanitare

Bucureşti: Aviaţia din cadrul MAI are mai mult misiuni umanitare

DISTRIBUIȚI

98154 – 06022011- Din cele aproximativ 2.840 de ore de zbor executate în misiunile din 2010 de angajaţii Inspectoratul General de Aviaţie din cadrul Ministrului Administraţiei şi Internelor, mai mult de jumătate au fost axate pe misiunile umanitare, în cooperare cu S.M.U.R.D. Cele mai importante dintre acestea au vizat transportul medical de urgenţă al bolnavilor aflaţi în stare critică, precum şi intervenţiile la faţa locului în cazul accidentelor rutiere grave. Astfel, în 2010 s-au desfăşurat 936 de astfel de misiuni, însumând 1.536 de ore de zbor, prin Punctele de Operare Aeromedicală S.M.U.R.D. Bucureşti, Târgu Mureş şi Iaşi. De asemenea, au fost executate 7 misiuni speciale şi de antrenament, în cooperare cu medicii şi asistenţii S.M.U.R.D., în scopul pregătirii şi familiarizării acestora cu condiţiile speciale de lucru în zbor. În anul 2010 au fost îndeplinite misiuni umanitare – altele decât cele în cooperare cu S.M.U.R.D. – având ca scop căutarea-salvarea unor persoane aflate în situaţii deosebite sau transportul de urgenţă către unităţile spitaliceşti.

O altă dimensiune importantă a activităţii Inspectoratului General de Aviaţie a fost reprezentată de misiunile de sprijin aerian pentru structurile operative ale M.A.I. Astfel, aproximativ 580 ore de zbor au fost desfăşurate în cooperare cu Poliţia de Frontieră, Inspectoratul General
pentru Situaţii de Urgenţă, Poliţia Română, Jandarmeria Română şi Direcţia Generală Anticorupţie. Specificul acestora a fost direct corelat cu obiectul şi complexitatea misiunilor structurilor implicate, variind de la cercetarea, supravegherea şi coordonarea din aer a acţiunilor pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, la acţiuni de salvare şi evacuare a persoanelor şi bunurilor materiale afectate sau periclitate de calamităţi naturale, accidente, incendii sau explozii. Totodată, activitatea de sprijin aerian asigurată de structurile Inspectoratului General de Aviaţie a avut ca obiect căutarea, salvarea şi evacuarea persoanelor aflate în dificultate sau a căror viaţă este pusă în pericol, transportul efectivelor M.A.I. în zone inaccesibile altor mijloace de deplasare, sau cercetarea aeriană şi supravegherea traficului rutier pe principalele artere de circulaţie, pe cuprinsul cărora au loc frecvent blocaje în trafic sau incidente rutiere.

În anul 2010, activitatea aeronautică a I.G.Av. la nivel internaţional a totalizat un număr de 277 de ore de zbor, determinate în special de sarcinile ce revin Ministerului Administraţiei şi Internelor privind securizarea frontierelor externe ale Uniunii Europene, pregătirii pentru integrarea în Spaţiul Schengen şi a relaţionării cu Agenţia Europeană FRONTEX.

Piloţii M.A.I. au acordat sprijin autorităţilor din Republica Moldova, într-o misiune având ca scop cercetarea din aer şi evaluarea situaţiei în zonele afectate de inundaţii de pe malul stâng al Prutului, în luna iulie 2010. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.