Acasă Uncategorized Bucureşti: Bilet unic pentru toate tipurile de transport în comun din Bucureşti

Bucureşti: Bilet unic pentru toate tipurile de transport în comun din Bucureşti

DISTRIBUIȚI

98661 – 22022011 – Transportul in comun din Bucuresti ar putea avea in curand un sistem de tarifare unitara. Cu acelasi bilet se va putea circula cu RATB, cu metroul si cu microbuzele care fac legatura cu localitatile apropiate. Biletele unice ar putea costa 2 lei.

„Calatorul trebuie sa poata circula cu acelasi tip de bilet atat pe RATB, cat si la metrou. Scopul este integrarea tarifara pentru ca acum calatorul plateste diferit si il dezavantajeaza. Plateste o data la RATB calatoria simpla, plateste la metrou calatoria simpla si, dintr-o data, se dubleaza costul. Asa, cu un cost nu chiar mediu, dar relativ bine socotit, de 2 lei, de exemplu, s-ar putea circula atat cu metroul cat si la suprafata”, a precizat pentru B365.ro Gheorghe Udriste, directorul general al Metrorex.

Operatorii privati care efectueaza curse cu microbuze in zonele limitrofe vor fi inclusi si ei in noul sistem.

“Sistemul tarifar unitar ar urma sa fie extins si la zonele limitrofe pentru ca nu poti sa lasi operatorul privat de la Chiajna sa ia pielea de pe om pana in Bucuresti si aici cand ajunge sa nu mai aiba bani de metrou. Autoritatea metropolitana de transport ar aduce la un loc toate administratiile locale pentru ca nu te opresti cu transportul la capatul tramvaiului 10 la Mezes, pe Sos Chitilei, trebuie sa te duci si in Chitila pentru ca mare parte a locuitorilor acestui oras sau din Chiajna, Pipera si Pantelimon lucreaza in Bucuresti si migratia dinspre localitatile perurbane trebuie integrata in sistemul de transport al zonei metropolitane”, a mai spus Udriste. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.