Acasă Uncategorized Bucureşti: Celulă de criză la MAE pentru românii aflaţi în Libia

Bucureşti: Celulă de criză la MAE pentru românii aflaţi în Libia

DISTRIBUIȚI

98659 – 22022011 – Pe fondul situaţiei din Libia şi al ridicării nivelului alertei de călătorie în această ţară, la nivelul Ministerului Afacerilor Externe a fost activată celula de criză care răspunde solicitărilor de asistenţă consulară venite din partea cetăţenilor români care se află în zona, inclusiv din partea membrilor de familie sau a firmelor angajatoare care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul acestui stat.

În acest sens, în cadrul Departamentului Consular din cadrul MAE funcţionează o linie telefonică proprie (+40.21.319.21.37) la care cetăţenii români afectaţi de actuala situaţie din Libia pot suna în intervalul orar 10.00 – 22.00. De asemenea, Departamentul Consular răspunde solicitărilor de informaţii transmise prin Internet.

MAE recomandă cetăţenilor români aflaţi în Libia, îndeosebi persoanele aflate în zona de nord-est (Cirenaica), să contacteze Ambasada României la Tripoli, pentru înscrierea în baza de date existentă la misiunea diplomatică. De asemenea, cetăţenii români sunt sfătuiţi să ţină cont de faptul că pe întreg teritoriul Libiei pot exista unele întreruperi ale liniilor de telecomunicaţii.

MAE reaminteşte recomandarea de a fi evitate călătoriile în Libia ale cetăţenilor români. Totodată cetăţenii români care se află deja pe teritoriul acestui stat sunt sfătuiţi să evite demonstraţiile, locurile aglomerate şi să respecte cu stricteţe interdicţiile de circulaţie. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.