Acasă Uncategorized București: Centre de formare SMURD, dotate cu material pentru formarea viitorilor paramedici

București: Centre de formare SMURD, dotate cu material pentru formarea viitorilor paramedici

DISTRIBUIȚI

98679 – 23022011 – Fundaţia pentru SMURD a predat miercuri kit-urile către viitoarele centre de formare din judeţele Cluj, Sibiu, Dâmboviţa şi Argeş, material necesare instruirii paramedicilor care încadrează ambulanţele SMURD. Aceasta este o etapă a operaţionalizării Centrelor de formare şi pregătire în descarcerare şi asistenţă medicală de urgenţă din cele patru județe, centrele urmând să fie acreditate şi operaţionalizate în 2011.

            În prezent, la nivel naţional funcţionează opt centre de formare şi pregătire în descarcerare şi asistenţă medicală de urgenţă, în judeţele Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Timişoara, Târgu Mureş, municipiul Bucureşti, precum şi la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti.

            Acestea au o capacitate totală de pregătire de 1.420 de persoane pe an, cursurile având durata de patru săptămâni, fiecărui centru de formare revenindu-i zece serii de pregătire pe an. Atât cursanţii, cât şi instructorii formatori SMURD provin din rândurile angajaţilor unităţilor IGSU.

            Prin înfiinţarea acestor centre de formare şi dezvoltând serviciile oferite populaţiei, în anul 2010 au fost operaţionalizate încă 14 module ale serviciilor mobile de urgenţă, reanimare şi descarcerare la nivelul a cinci inspectorate judeţene pentru situaţii de urgenţă (Botoşani, Harghita, Maramureş, Neamţ şi Vrancea), numărul acestora ajungând la 193 de echipaje dispuse în 36 de judeţe şi municipiul Bucureşti.

În 2010, serviciile mobile de urgenţă, reanimare şi descarcerare au intervenit, în medie, la 407 cazuri pe zi, fiind asistaţi 139.584 adulţi şi 12.015 copii. Faţă de anul 2009, a crescut atât numărul cazurilor de urgenţă la care au participat SMURD (cu 41%), cât şi numărul persoanelor asistate (cu 57%). Timpul mediu de răspuns al SMURD a fost de 9 minute. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.