Acasă Uncategorized Bucureşti: CIADO pregăteşte cel mai mare proces împotriva autoritaţilor locale şi guvernamentale...

Bucureşti: CIADO pregăteşte cel mai mare proces împotriva autoritaţilor locale şi guvernamentale din România

DISTRIBUIȚI

98378 – 13022011 – Centrul Internaţionmal Antidrog şi Pentru Drepturile Omului (CIADO) Romania apreciaza ca se impune intr-un an pre-electoral urmat de unul intens electoral sa se faca identificarea in mod concret a celor ce se fac vinovati de situatia create in Romania in ceea ce priveste cresterea numarului consumatorilor de droguri.

“In pofida tuturor eforturilor societatii civile si a semnalelor din mass-media de a se intra in normalitate, autoritatile romane responsabile cu politicile antidrog, au refuzat in mod constant orice colaborare incalcand in acest fel Rezolutia Parlamentului European 2007/2212(INI), Strategia pe droguri a ONU respectiv UE, Strategia Nationala Antidrog.

Cu ocazia deschiderii Anului Cultural Arta Contra Drog 2011 (Rythm of the Dance), care va avea loc in marile centre universitare (21 feb – Timisoara, 22 feb – Arad, 23 feb- Targu Mures, 24 feb – Cluj- Napoca, 25 feb – Brasov, 26 feb – Bucuresti, 27 feb- Constanta, 27 feb – Craiova), vom lansa celor aproximativ 7.000 de participanti un sondaj cu patru intrebari: Considerati ca autoritatile romane s-au implicat in reducerea consumului de etnobotanice? Considerati ca autoritatile responsabile cu aplicarea politicilor nationale antidrog se fac vinovate de crestera numarului de consumatori de etnobotanice din Romania? Cunoasteti a campanie de prevenire a consumului de etnobotanice in judetul dumneavoastra facuta de: Guvern, Ministerul Sanatatii, Ministerul Administratiei si Internelor, Ministerul Invatamantului , autoritati locale ? Considerati ca autoritatile ce au tratat cu indiferenta campaniile de prevenire si combatere a consumului de etnobotanice se fac vinovate de moartea tinerilor si a miilor de internati ?

Prin pasivitatea cu care autoritatile romane au tratat problema <<etnobotanicelor>>, prin lipsa de reactie din ultimii doi ani la semnalele societatii civile,  mass-mediei, consideram ca se fac vinovati de moartea tinerilor , pentru miile de internati pe fondul consumului de <<etnobotanice>. precum si pentru cresterea consumului de droguri care poate fi considerata deja o problema de siguranta nationala.  CIADO Romania  pregateste declansarea celui mai mare proces din istoria Romaniei prin care vom cere autoritatilor locale si guvernamentale sa faca dovada aplicarii Strategiei Nationale Antidrog si a Planului de Actiune 2010-2012”, se spune într-un comunicat al CIADO România. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.