Acasă Uncategorized Bucureşti: Cinci decese din cauza virusului AH1N1 săptămâna trecută

Bucureşti: Cinci decese din cauza virusului AH1N1 săptămâna trecută

DISTRIBUIȚI

98291 – 09022011 – Activitatea gripală pe teritoriul României este de intensitate medie, cu raspândire regională în zonele de nord-vest, nord-est si sud-est şi focare locale sau cazuri sporadice în restul teritoriului, conform datelor transmise de către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile la Ministerul Sănătăţii.

Raportul mai evidenţiază că incidenţa medie a infecţiilor respiratorii din ultimele trei săptămâni este peste nivelul bazal, fără să fie depăşite, însă, valorile maxime aşteptate. În săptămâna 31 ianuarie – 6 februarie au fost înregistrate 90.222 de cazuri de infecţii acute respiratorii, cu 11,1% mai mic comparativ cu cel înregistrat în săptămâna precedentă. De asemenea, în ultima săptamână au fost confirmate cu laboratorul 73 cazuri de gripă din totalul de 194 înregistrate de la debutul sezonului (luna octombrie 2010).

Dintre cele 73 de cazuri noi de gripă, 45 sunt de tip AH1N1 şi restul de tip B. Au fost înregistrate şi cinci decese la cazuri confirmate cu gripa AH1N1: două decese în Bucureşti (la grupele de vârstă 55 si 33 ani) şi câte un deces în judeţele Brăila (37 ani), Alba (15 ani) şi Hunedoara (51 ani). Majoritatea deceselor s-a înregistrat la persoane care aveau boli asociate, ca, de exemplu, obezitate, boli pulmonare sau cardiovasculare. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.