Acasă Uncategorized Bucureşti: Consultări româno-ungare legate de situaţia minoritaţilor naţionale din cele două ţări

Bucureşti: Consultări româno-ungare legate de situaţia minoritaţilor naţionale din cele două ţări

DISTRIBUIȚI

98551 – 17022011 – Secretarul de stat pentru afaceri europene Bogdan Aurescu va avea, vineri, la Bucureşti, consultări cu secretarul de stat politic din MAE ungar Németh Zsolt şi cu sub-secretarul de stat pentru politica naţională a Republicii Ungare, din cadrul Ministerului Administraţiei Publice şi Justiţiei, Répás Zsuzsanna, care este şi co-preşedinte al părţii ungare al Comitetului de specialitate româno-ungar de colaborare în domeniul minorităţilor naţionale.

În cadrul convorbirilor, părţile vor aborda teme de actualitate ale agendei bilaterale, regionale şi europene. Astfel, se vor discuta teme de interes comun precum: priorităţile Preşedinţiei ungare a Consiliului Uniunii Europene, aderarea României la Spaţiul Schengen, adoptarea Strategiei Uniunii Europene pentru Romi, securitatea energetică, Vecinătatea Estică şi Balcanii de Vest.

O atenţie specială va fi acordată proiectelor comune de cooperare bilaterală aflate în desfăşurare şi situaţiei minorităţilor naţionale din cele două ţări, în vederea identificării celor mai adecvate soluţii pentru aspectele semnalate de acestea. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.