Acasă Uncategorized Bucureşti: Creşte numărul bolnavilor de gripă

Bucureşti: Creşte numărul bolnavilor de gripă

DISTRIBUIȚI

98506 – 16022011 – Morbiditatea prin infecţii respiratorii acute şi gripă pe teritoriul României este de intensitate medie, cu răspândire naţională.

“Există un cumul de cazuri in judetele Iaşi, Arad, Hunedoara, Prahova şi în Municipiul Bucureşti. În judeţele din Moldova se constată o predominantă a cazurilor de gripă cu virus B”, arată raportul realizat de Centrul National de Supraveghere si Control a Bolilor Transmisibile şi transmis la Ministerul Sănătăţii.

Astfel, în săptămâna 7 – 13 februarie 2011, numărul infecţiilor respiratorii acute a fost de 97.474 cazuri înregistrate, cu 8,1% mai mult ca în săptămâna precedentă, fără, însă, a depăşi valorile maxime aşteptate. Au fost diagnosticate 104 cazuri de gripă din totalul de 298 înregistrate de la debutul sezonului (octombrie 2010). Au fost înregistrate şi trei cazuri de deces (din totalul de 15 decese înregistrate de la debutul sezonului), câte unul în judeţele Prahova, Ilfov şi Neamţ.

Ministerul Sănătăţii atrage atenţia că, odată cu  începerea cursurilor în unităţile de învăţământ, o importanţă majoră o reprezintă triajului efectuat de către cadrele didactice în clasă, la prima ora de curs,  pentru evitarea riscului apariţiei de focare în colectivităţi.

Ministerul reaminteşte populaţiei că vaccinarea este singura metodă eficientă de prevenire a a îmbolnavirilor prin gripă şi recomandă ca persoanele din grupele cu risc crescut, şi nu numai, să se vaccineze. De asemenea, măsurile de igienă personală sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi in special prin gripa. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.