Acasă Uncategorized Bucureşti: Directorul E.ON România vrea creştere de “două cifre” la preţul gazelor...

Bucureşti: Directorul E.ON România vrea creştere de “două cifre” la preţul gazelor anul acesta

DISTRIBUIȚI

98288 – 09022011 – Creşterea preţului gazelor naturale ar trebui să fie anul acesta de două cifre pentru a se putea recupera o parte din costurile neacoperite din vânzarea gazelor din anii precedenţi, a declarat, miercuri, directorul general al E.ON România, Frank Hajdinjak.

„Trebuie să ne aşteptăm ca majorarea preţului să se întâmple în mai mulţi paşi, cu două cifre, dar trebuie discutat cu autorităţile să se găsescă soluţii de protejare a consumatorilor vulnerabili”, a spus Hajdinjak, citat de Evenimentul Zilei.

El a adăugat că România are un preţ redus la gazele naturale, iar companiile de distribuţie nu îşi mai pot permite să vândă sub costuri.

Potrivit directorului general al E.ON România, pe parcursul anilor 2009 şi 2010, nivelul costurilor neacoperite din vânzarea gazelor de către companie au depăşit 400 milioane de lei, iar conform prognozelor, în primul trimestru al acestui an se estimează acumularea altor pierderi de peste 240 milioane de lei.

Ultima majorare a preţului gazelor naturale a avut loc în 2008, iar în 2009 preţul a scăzut de două ori – cu 3%, respectiv 5%.

„Avem nevoie urgentă de această creştere a preţului, pentru că industria de profil are probleme foarte mari. Piaţa a fost atât de dezechilibrată, încât dacă am vrea să ne recuperăm toate pierderilor în timp scurt, şocul ar fi imens”, a menţionat Hajdinjak.

El a explicat că din cauza măsurii luate de autorităţi pentru ajutorarea producătorilor de îngrăşăminte chimice, în vara anului trecut când s-au făcut stocurile, mare parte din producţia internă a ajuns la aceşti mari consumatori, astfel că nu au mai fost disponibile cantităţi mari şi pentru înmagazinare. Aşadar, acum se consumă multe gaze din import, în luna februarie ajungând la 41,5% din consum. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.