Acasă Uncategorized Bucureşti: Discuţii româno-iordaniene pe tema protestelor în desfăşurare din lumea a

Bucureşti: Discuţii româno-iordaniene pe tema protestelor în desfăşurare din lumea a

DISTRIBUIȚI

98550 – 17022011 – Secretarul de stat pentru afaceri globale, Doru Costea, a primit joi o delegaţie a Colegiului de Comandă şi Stat Major  din Regatul Haşemit al Iordaniei. Temele discutate au vizat evoluţiile recente din lumea arabă, cu accent pe importanţa asigurării stabilităţii şi securităţii în această parte a lumii, precum şi relaţiile României cu statele din regiune.

Secretarul de stat Doru Costea a subliniat interesul României pentru aprofundarea cooperării cu statele arabe, având în vedere experienţa pozitivă a conlucrării cu acestea, timp de decenii.

Ambele părţi au evidenţiat nivelul foarte bun al cooperării bilaterale româno-iordaniene, inclusiv pe linie militară şi de securitate, precum şi perspectivele ulterioare de dezvoltare a relaţiilor dintre cele două ţări

În ceea ce priveşte procesele în curs de desfăşurare în regiune, secretarul de stat pentru afaceri globale a apreciat că acestea trebuie să răspundă aspiraţiilor democratice ale cetăţenilor, obiectiv la care poate contribui major şi menţinerea unui dialog activ între autorităţi şi societatea civilă. A arătat că România se alătură eforturilor UE în scopul dezvoltării democratice a ţărilor respective.

În ceea ce priveşte procesul de pace din Orientul Mijlociu, secretarul de stat Doru Costea a subliniat importanţa înregistrării de progrese reale în identificarea unei soluţii durabile, aspect de natură să încurajeze forţele moderate şi, în consecinţă, să contribuie la asigurarea stabilităţii şi securităţii  acesteia. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.