Acasă Uncategorized Bucureşti: Discuţiile privind alianţele locale dintre PSD şi ACD se vor încheia...

Bucureşti: Discuţiile privind alianţele locale dintre PSD şi ACD se vor încheia până pe 5 martie

DISTRIBUIȚI

98524 – 17022011 – Discuţiile privind crearea unor alianţe locale între PSD şi Alianţa de Centru Dreapta (ACD) în toate judeţele se vor încheia până pe 5 martie a. c., a declarat  secretarul general al PSD, Liviu Dragnea.

„Din punct de vedere politic, în câteva zile după întâlnirea pe care o avem aici, la Bucureşti, cu judeţele, ei vor semna acordul şi cu anexele. Anexele înseamnă toate localităţile unde PSD, PNL şi PC vor putea face majorităţi în consiliile locale respective, inclusiv în consiliile judeţene. Azi (miercuri – n.r.) am avut întâlnire cu primele patru judeţe – Buzău, Dâmboviţa, Ilfov şi Ialomiţa. Nu există probleme în niciun judeţ din cele patru. Urmează ca în zilele următoare colegii să ne transmită acordurile semnate cu anexele respective”, a afirmat Dragnea, la finalul unei întâlniri pe care a avut-o la sediul PNL cu secretarul general al liberalilor, Radu Stroe.

El a mai spus că în prezent nu mai există niciun judeţ în care să fie obstacole în calea realizării acestor alianţe locale. „Până azi am discutat la telefon cu toate organizaţiile judeţene şi noi, în partea noastră, şi PNL şi PC. Erau unele judeţe unde existau unele neclarităţi în ceea ce priveşte prevederile din protocolul naţional, care s-au lămurit – întrebări legate de cum se stabilesc candidaţii pentru consiliile judeţene şi pentru primăriile reşedinţă de judeţ, dacă există posibilitatea să meargă pe candidaţi comuni şi în celelalte localităţi. Toate întrebările au primit răspuns şi s-au clarificat”, a spus Dragnea.

Potrivit social-democratului, discuţiile cu organizaţiile se vor încheia în „maximum 5 martie”. „Există posibilitatea ca două sau trei judeţe să le acceptăm după 5 martie, pentru că unii colegi pot fi plecaţi din ţară sau au alte subiecte. Bucureştiul a stabilit să fie ultima organizaţie pe care o discutăm, probabil undeva pe 4-5 martie. În localităţile unde PSD, PNLşi PC împreună fac majoritate, vor constitui majoritatea imediat şi vor proceda, acolo unde este cazul, la schimbarea viceprimarilor şi a vicepreşedinţilor de consilii judeţene”, a încheiat Liviu Dragnea. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.