Acasă Uncategorized Bucureşti: Şedinţă comună a celor două camere ale Parlamentului pentru numeroasele restanţe...

Bucureşti: Şedinţă comună a celor două camere ale Parlamentului pentru numeroasele restanţe de anul trecut

DISTRIBUIȚI

98676 – 22022011 –”Biroul Permanent al Senatului a aprobat şi repartizat comisiilor de specialitate 56 de iniţiative legislative luate recent în evidenţă, stabilind termene pentru prezentarea avizelor şi rapoartelor, a precizat, marţi, vicepreşedintele Ioan Chelaru, după şedinţa forului de conducere al Senatului.

De asemenea, Biroul a aprobat hotărârile privind exercitarea controlului de subsidiaritate şi proporţionalitate în cazul documentelor primite de la Parlamentul European, precum şi pregătirea, la propunerea senatorului Petre Daea, a unei acţiuni a Senatului, în luna aprilie 2011, cu tematica „Siguranţa alimentară în România – prezent şi viitor”, urmând ca peste două săptămâni Biroul Permanent să decidă cu privire la natura activităţii – şedinţă de plen, simpozion sau un alt format.

În cadrul şedinţei de marţi s-au aprobat ordinea de zi şi programul de lucru pentru şedinţa de plen de miercuri şi pentru săptămâna viitoare, vicepreşedintele Ioan Chelaru menţionând că pentru un număr de 39 de proiecte de lege şi iniţiative legislative se solicită aprobarea procedurii de urgenţă.

Chelaru a spus, totodată, că pentru marţea viitoare se va propune desfăşurarea unei şedinţe comune a celor două Camere ale Parlamentului, având în vedere numărul mare de puncte ale ordinii de zi rămase restante încă de anul trecut.

Biroul Permanent a stabilit şi repartizat responsabilităţile pentru fiecare dintre vicepreşedinţii, secretarii şi chestorii Senatului şi a aprobat înfiinţarea unei comisii proprii a Senatului pentru afaceri europene, având în vedere complexitatea problematicii pe care o are de rezolvat actuala comisie comună a celor două Camere ale Parlamentului României. De asemenea, membrii Biroului Permanent au stabilit ca sesizările privind eventualele situaţii de incompatibilitate ale unor senatori să fie trimise la Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări, pentru formularea unui punct de vedere.

Biroul a aprobat toate memorandumurile referitoare la relaţiile parlamentare externe, precum şi desfăşurarea, la propunerea preşedintelui Senatului, Mircea Geoană, a unei întâlniri a membrilor Biroului Permanent al Senatului cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene, activitate care va avea loc miercuri, 23 februarie. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.