Acasă Uncategorized Bucureşti: Şeful Vămilor a fost demis

Bucureşti: Şeful Vămilor a fost demis

DISTRIBUIȚI

98294 – 10022011 – Seful Autoritatii Nationale a Vamilor (ANV), Radu Marginean, invinuit in cazul dosarului de la vama Halmeu, a fost demis, miercuri seara din functie prin decizie a premierului Emil Boc, a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean. Purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean, a declarat ca, in urma discutiei avute de premierul Emil Boc cu seful ANAF, Sorin Blejnar, si avand in vedere ca DNA l-a pus pe Radu Marginean sub invinuire in cazul Vamii Halmeu, seful Autoritatii Nationale a Vamilor a fost demis din functie.

 

 

 

 

 Pana la numirea unui nou sef al ANBV, functia va fi preluata temporar de catre Viorel Comanita, directorul Directiei de Supraveghere Accize si Actiuni Vamale din cadrul ANAF, a precizat purtatorul de cuvant.

Seful ANV a fost pus sub invinuire, miercuri, de procurorii DNA Bihor, in dosarul Vamii Halmeu, si urmeaza sa fie cercetat in libertate pentru luare de mita.

Doi oameni de afaceri si un fost angajat duty-free din Vama Halmeu au fost arestati preventiv vineri, in cazul fostului sef al Biroului Vamal Halmeu, Nicoleta Dobrescu, suspectata ca ar fi strans peste 130.000 de euro de la camatari si contrabandisti de tigari pentru a-si cumpara functia de sef de vama de la seful ANV.

Radu Marginean a fost subalternul lui Vasile Blaga cand acesta era sef la Vama din Oradea, iar in 2001 a devenit seful Vamii din Oradea. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.