Acasă Uncategorized Bucureşti: Facilităţi pentru persoanele adulte cu dizabilităţi din Sectorul 2

Bucureşti: Facilităţi pentru persoanele adulte cu dizabilităţi din Sectorul 2

DISTRIBUIȚI

98225 – 08022011 – Peste 400 de persoane care au solicitat încadrarea într-un grad de handicap au fost evaluate, în luna ianuarie a acestui an, pentru a fi mai apoi analizatei de membrii Comisiei de Evaluare din cadrul Primăriei Sectorului 2. Astfel, în acest an, până în prezent, s-au emis 390 de Certificate de încadrare într-un grad de handicap.

În baza certificatelor obţinute şi în funcţie de gradul de handicap în care sunt încadraţi, solicitanţilor li se acordă facilităţile şi prestaţiile sociale prevăzute de lege, respectiv, indemnizaţii, gratuitate pe liniile la transportul urban cu mijloace de transport în comun de suprafaţă şi cu metroul, gratuitatea transportului interurban etc.

Înregistrarea dosarului în vederea încadrării unei persoane într-un grad de handicap se face la Serviciul de Evaluare Complexă a Persoanelor Adulte cu Handicap, situat în adresa Calea Moşilor nr.229. Ulterior evaluării psiho-socio-medicale, dosarele sunt transmise Comisiei de Evaluare pentru încadrarea în grad de handicap. Comisia de Evaluare se întruneşte în şedinţă o data pe săptămână şi în şedinţe extraordinare, la convocarea preşedintelui, ori de câte ori se consideră că este necesar. Comisia are în componenţă un medic specialist expertiză medicală, un medic de familie, un psiholog, un asistent social şi un reprezentant desemnat de organizaţiile neguvernamentale autorizate care desfăşoară activităţi în beneficiul persoanelor cu dizabilităţi.

Potrivit legislaţiei în vigoare, persoanele care beneficiază de certificate de handicap pentru care Comisia de Evaluare a stabilit revizuirea situaţiei medicale, sunt obligate să se prezinte cu actele medicale solicitate, cu 30 de zile înainte de termenul de revizuire precizat pe certificat. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.