Acasă Uncategorized Bucureşti: În România sunt tratate doar 10% dintre persoanele cu demenţă

Bucureşti: În România sunt tratate doar 10% dintre persoanele cu demenţă

DISTRIBUIȚI

98567 – 18022011 – Conferinta Nationala Alzheimer 2011 se va desfasura in perioada 18 – 20 februarie 2011, in cadrul Institutului National de Statistica, Bucuresti, fiind organizata de catre Societatea Romana Alzheimer si avand ca tema “Actualitati in domeniul dementelor”. In cadrul conferintei vor fi sustinute si doua cursuri – unul de evaluare neuropsihologica a varstnicului, iar celalalt de neuroimagistica. Manifestarea isi propune sa ofere informatii de ultima ora asupra progreselor inregistrate in clinica si cercetare, invitand vorbitori si specialisti de inalt prestigiu international, care vor conferentia pe teme de actual interes stiintific.

 

 

 

 

 

 

Societatea Romana Alzheimer isi doreste ca, prin acest eveniment, sa declanseze o continua campanie de lobby, pentru elaborarea unei strategii nationale de asistenta si ingrijire in dementa.

Romania, spre deosebire de majoritatea tarilor europene, nu beneficiaza de niciun fel de servicii de ingrijire comunitara, ramanand “incremenita” in aceeasi situaţie ca in secolul trecut.

In Romania exista aproximativ 200.000 de persoane cu dementa, din care diagnosticate si tratate sunt 10%-15%, comparativ cu 50-60% in alte tari. Diagnosticul bolii se face in mod frecvent in stadii tardive, iar perioada de supravietuire de la momentul punerii diagnosticului este de 3 ani si jumatate (fata de durata obisnuita de evolutie a bolii de 8-12 ani). – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.