Acasă Uncategorized Bucureşti: Ministrul Educaţiei le cere elevilor să se implice mai mult în...

Bucureşti: Ministrul Educaţiei le cere elevilor să se implice mai mult în viaţa şcolii

DISTRIBUIȚI

98095 – 03022011- În Aula Bibiliotecii Centrale Universitare din Bucureşti a avut loc, joi, deschiderea oficială a adunării generale a Consiliului Naţional al Elevilor (CNE). La eveniment au participat ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Daniel Petru Funeriu, şi secretarul de stat, Oana Badea.

Ministrul Educaţiei le-a solicitat elevilor să profite din plin de prevederile incluse în Legea Educaţiei Naţionale pentru a se implica mai mult în aspectele care ţin de viaţa şcolii. „Potrivit noii legi, procesul educaţional este centrat pe elev. Prin aceasta, copiilor din mediu rural le vor fi oferite şanse egale cu cele ale elevilor care urmează şcolile din mediul urban”, a declarat ministrul.

Daniel Funeriu le-a mai cerut elevilor să fie partenerii Ministerului Educaţiei în prevenirea şi combaterea violenţei în mediul şcolar: „Violenţa în şcoală nu se reduce la violenţa fizică. Trebuie să combatem şi violenţa de limbaj, de atitudine şi să cultivăm respectul reciproc”, a spus ministrul.

Demnitarul i-a îndemnat pe elevi să partipe la acţiuni de voluntariat şi la activităţi sportive: „Nu uitaţi să faceţi cât mai mult sport şi să vă implicaţi în acţiuni de voluntariat. Şi vă mai dau un sfat: Nu-i credeţi pe cei care vă spun că visele voastre nu se pot realiza”.

Deschiderea oficială a prefaţat lucrările Adunării generale ale CNE care se desfăşoară la Bucureşti, în perioada 3 – 6 februarie 2010 în vederea alegerii noului preşedinte al CNE. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.