Acasă Uncategorized Bucureşti: O aeronavă militară a plecat să evacueaze încă un grup de...

Bucureşti: O aeronavă militară a plecat să evacueaze încă un grup de români care aşteaptă pe aeroportul din Tripoli

DISTRIBUIȚI

98743 – 25022011 – Aeronava militară C 27 J Spartan se va deplasa, vineri, de pe Aeroportul La Valetta din Malta către Libia, pentru a evacua încă un grup de cetăţeni români şi străini, care aşteaptă pe aeroportul din Tripoli, anunţă Ministerul Apărării de la Bucureşti. Ca urmare a activării la nivelul UE a mecanismului de monitorizare şi informare pentru protecţie civilă, cu scopul sprijinirii cetăţenilor europeni din Libia, în spirit de solidaritate şi întrajutorare cu ţările Uniunii Europene, ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, a aprobat ca la bordul aeronavelor militare române să aibă acces, alături de cetăţenii români şi cetăţeni ai altor state.

Aeronava C-130 Hercules se întoarce astăzi în Malta, în a doua misiune, unde va rămâne în aşteptare, pe o durată nedeterminată, pentru a putea acţiona de urgenţă, potrivit necesarului de zboruri stabilit de MApN şi MAE.  Aeronava militară a decolat de la Flotila 90 Transport Aerian cu destinaţia Aeroportul La Valetta în jurul orelor 13.30.

Prima misiune s-a încheiat cu succes vineri dimineaţa, când aeronava C-130 Hercules, care a efectuat o cursă pe ruta Tripoli-Bucureşti, cu escală tehnică de realimentare pe Aeroportul La Valetta, a aterizat pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă, la orele 5.45.

În primul transport, aviatorii militari români au evacuat 56 de persoane, între care şapte copii. Zece dintre pasagerii acestui zbor au fost cetăţeni bulgari şi unul libian cu rezidenţa în România. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.