Acasă Uncategorized Bucureşti: Parlamentul European verifică pregătire României şi Bulgariei pentru spațiul Schengen

Bucureşti: Parlamentul European verifică pregătire României şi Bulgariei pentru spațiul Schengen

DISTRIBUIȚI

98621 – 21022011 – O delegaţie a Parlamentului European va vizita oficială în România şi Bulgaria, în perioada 22-26 februarie, pentru a vedea gradul de pregătire al celor două ţări la Spaţiul  Schengen, a declarat luni europarlamentarul PSD Ioan Enciu.

Vizita europarlamentarilor în cele două ţări se realizează la invitaţia ministerelor de interne român şi bulgar.

Din delegaţia PE vor face parte Carlos Coelho, raportorul principal pe problematica Schengen în Comisia de libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) şi raportorii din umbră din partea grupurilor politice.

Europarlamentul PSD a mai spus că, în urma acestei vizite, va fi întocmit un raport intern al Comisiei LIBE adresat PE, „care să demonstreze că se pot obţine informaţiile reale de la faţa locului şi fără ajutorul CE”.

Delegaţia PE va mai vizita în România sediul SCOMAR (proiect de monitorizare şi control a coastei Mării Negre), terminalul Schengen din cadrul aeroportului internaţional „Henri Coandă”, punctul de trecere a frontierei de la Sculeni. De asemenea, eurodeputaţii vor avea o întâlnire cu conducerea Departamentului Schengen din Ministerul Administraţiei şi Internelor. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.