Acasă Uncategorized Bucureşti: Primăria Capitalei, dată în judecată pentru demolarea Pieţei Matache

Bucureşti: Primăria Capitalei, dată în judecată pentru demolarea Pieţei Matache

DISTRIBUIȚI

98094 – 03022011- Alianta pentru o Romanie Curata (ARC) a dat in judecata Primaria Municipiului Bucuresti si firma Euroconstruct, cerand procurorului general al României sa dispuna sistarea imediata a demolarii ilegale a Pietei Matache din Capitală.

Sub semnatura lui Nicusor Dan, presedintele Asociatiei Salvati Bucurestiul si a Alinei Mungiu-Pippidi, presedinte al Societatii Academice din Romania, joi, procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a fost sesizat asupra procesului “illegal” de demolare a Halei Matache, monument istoric.

Intregul proces de sistematizare a zonei, conform semnatarilor, se face in dispretul legii si al protectiei monumentelor istorice din zona, din care cateva (locuinta unde se intalneau Mihai Eminescu si Veronica Micle, de exemplu) au disparut deja, iar altele stau sa cada sub loviturile buldozerelor.

Plangerea acuza savarsirea mai multor infractiuni infractiunilor de si cheama organele de ancheta sa identifice toate persoanele fizice si juridice implicate in demolarea ilegala a Halei Matache (monument istoric, datand din anul 1887) si a celorlalte monumente istorice mentionate in cuprinsul sesizarii, precum si a persoanelor fizice si juridice care aveau obligatia sa asigure securitatea zonei si a materialelor cu valoare istorica ori sa intervina pentru stoparea abuzurilor, precum si a persoanelor care au sustras materiale/obiecte rezultate din demolari (elemente valoroase decorative si elemente de interior). – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.