Acasă Uncategorized Bucureşti: Traian Băsescu: “Economia s-a stabilizat”

Bucureşti: Traian Băsescu: “Economia s-a stabilizat”

DISTRIBUIȚI

98164 – 07022011- România nu va mai trage ultima tranşă de la FMI, în valoare de aproximativ un miliard de euro, pentru că acordul pe doi ani cu FMI, Uniunea  Europeană şi Banca Mondială s-a încheiat cu success, a afirmat preşedintzele Traian Băsescu, duminică seara, într-o dclaraţie de presă. “Eeconomia a fost stabilizată“ şi s-au luat măsurile necesare pentru ieşirea din criză, a adăugat şeful statului. Totuşi, România va trage tranşa de la Uniunea Europeană necesară pentru acoperirea deficitului bugetului de stat, a declarat preşedintele ţării.

 

 

 

 

 

 

 

De asemenea, preşedintele a precizat că România se află în afara zonei de risc, iar condiţii pentru a se trece la o creştere economică durabilă au fost create.

Traian Băsescu a mai spus că noul acord este de cinci miliarde de euro – 3,6 miliarde de euro de la FMI şi 1,4 miliarde de euro de la CE – ţinuţi preventiv la dispoziţia României fără comision până în momentul accesării şi se va derula între aprilie 2011 şi aprilie 2013.

Şeful statului a adăugat că etapa care urmează este una de consolidare macroeconomică a României, iar pentru continuarea politicii macroeconomice va exista concentrare pe sectoare cheie ale economiei româneşti: transporturi, sectorul energetic, prin modernizarea sistemului energetic românesc şi începerea de noi investiţii, extinderea facilităţilor IT pentru firme şi populaţiei în aşa fel încât să se eficientizeze activităţile economice prin reducerea birocraţiei, îmbunătăţirea mediului de afaceri – nu prin subvenţii de stat, ci prin altfel de stimulări ale climatului economic şi utilizarea fondurilor europene – o utilizare bună ar adăuga unul sau două procente de creştere economică peste cea prognozată.

Preşedintele Românie i-a primit, sâmbătă, la Cotroceni, pe membrii delegaţiei FMI,UE şi BM, cărora le-a spus că dacă noile companii energetice vor fi blocate mult timp în justiţie, este mai bine să fie luate decizii administrative decât să se aştepte. În plus, preşedintele Băsescu a recunoscut în faţa oficialilor că România are probleme cu absorbţia fondurilor europene deşi foarte multe proiecte sunt aprobate. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.