Acasă Uncategorized Chişinău: Comuniştii propun dizolvarea Armatei Republicii Moldova

Chişinău: Comuniştii propun dizolvarea Armatei Republicii Moldova

DISTRIBUIȚI

98753 – 25022011 – Partidul Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) propune dizolvarea Armatei Naţionale şi înlocuirea acesteia cu alte trupe alternative de menţinere a păcii. Cu declaraţii în acest sens a venit, vineri, preşedintele PCRM, Vladimir Voronin.

„Din toate punctele de vedere, această Armată Naţională pe care o avem noi astăzi este absolut inutilă. Nu are nicio pondere, nicio greutate, este doar un simbol. Dar noi cheltuim 200 milioane de lei pe an, prea scump este acest simbol”, a subliniat Vladimir Voronin, citat de Unimedia.

Mai mult, liderul PCRM consideră că Armata Naţională este un  fel de factor iritant în cadrul conflictului transnistrean. „Armata de acolo este mult mai puternică şi are capacităţi de opt ori mai mari. Şi noi, dacă vrem să  reîntregim ţara, trebuie să facem paşi concreţi”, a mai spus acesta.

Pentru finanţarea Armatei sunt alocate, anual, surse bugetare echivalente cu cel mult 0,5 la sută din PIB. În prezent, cheltuielile pa care le are Armata Republicii Moldova raportate la PIB rămân cele mai mici din ţările Comunităţii Statelor Independente (CSI). – www.promptmedia.ro

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.