Acasă Uncategorized Chişinău: Gaz mai ieftin de la ruşi contra găzduirii unei baze militare...

Chişinău: Gaz mai ieftin de la ruşi contra găzduirii unei baze militare a Moscovei

DISTRIBUIȚI

98051 – 02022011- Preţul gazului livrat de Federaţia Rusă ar putea să se micşoreze cu o valoare care echivalează cu preţul de arendă a unei baze militare pe teritoriul Republicii Moldova, este de părere analistului politic Anatol Ţăranu, ciat de Unimedia.

Ţăranu a declarat că ambasadorul Rusiei la Chişinău, Valeri Kuzmin, a făcut referire la acest lucru. „Kuzmin a făcut o aluzie la baza militară de la Sevastopol, pe care Rusia o  închiriază de la Ukraina şi în aceşti termeni a vorbit despre micşorarea preţului la gaz”, a explicat analistul.

Referindu-se la declaraţia ambasadorului precum că UE, SUA şi România se implică în treburile interne ale Republicii Moldova, Anatol Ţăranu a explicat că este vorba despre o enervare, pe care Kuzmin o simte reieşind din politicile mai eficiente pe care le promovează Uniunea Europeană şi România în ţara noastră.

Analistul politic nu crede că Moscova ar fi supărată pe Marian Lupu, care nu a făcut coaliţie cu Partidul Comuniştilor. „Moscova va lucra cu acel guvern care va reprezenta dorinţa poporului şi aşteaptă o guvernare pe patru ani”, a specificat Ţăranu.

Diplomatul rus, Valeri Kuzmin, a declarat, marţi, că Moscova  ar putea examina unele propuneri din partea Chişinăului şi este gata să negocieze preţul pentru gazul natural, refuzând să specifice despre ce fel de propuneri este vorba. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.