Acasă Uncategorized Chişinău: Iurie Roşca a lăsat conducerea PPCD pe mâna lui Victor Ciobanu...

Chişinău: Iurie Roşca a lăsat conducerea PPCD pe mâna lui Victor Ciobanu şi se pregăteşte să candideze pentru Preşedinţia Republicii Moldova

DISTRIBUIȚI

98656 – 22022011 – Fostul vicepreşedinte al Partidului Popular Creştin Democrat (PPCD), Victor Ciobanu, a fost ales la Congresul al XIII-lea al formaţiunii în funcţia de preşedinte. În cadrul congresului au mai fost aleşi 15 vicepreşedinţi din “aripa tânără” şi un preşedinte de onoare, fostul deţinut politic Ion Moraru. Fostul lider al creştin-democraţilor, Iurie Roşca, după 17 ani în postura de lider, a refuzat să mai candideze la şefia partidului şi a fost cel ce a propus candidatura lui Ciobanu.

Printr-un mesaj video, liderul Partidului Popular European, Wilfried Martens, l-a felicitat pe Roşca pentru că a transmis conducerea formaţiunii “aripii tinere” şi a recomandat creştin-democraţilor să colaboreze cu liberal-democraţii premierului Vladimir Filat.

Victor Ciobanu a înaintat propunerea ca Roşca să fie “candidatul apolitic pentru Preşedinţie”, odată ce “este potrivit funcţiei”. “Sper că vocea mea va fi auzită. Dacă va fi necesar, el va părăsi rândurile formaţiunii”.

PPCD este succesorul Frontului Popular înregistrat oficial în mai 1989. Formaţiunea a avut statut parlamentar după alegerile parlamentare din 1994, 1998, 2001 şi 2005. În scrutinele din 5 aprilie şi 29 iulie 2009, precum şi din 28 noiembrie 2010, formaţiunea nu a mai trecut pragul electoral. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.