Acasă Uncategorized Chişinău: România oferă sprijin Republicii Moldova pentru reformarea justiţiei

Chişinău: România oferă sprijin Republicii Moldova pentru reformarea justiţiei

DISTRIBUIȚI

98369 – 11022011 – Secretarul de stat în Ministerul Justiţiei, Lidia Barac, a participat vineri, la Chişinău, la  conferinţa „Valori comune în justiţia din România şi Republica Moldova„.

            „România are o experienţă unică pe platforma tranziţiei la o justiţie modernă, în cadrul amplului proces de integrare în Uniunea Europeană. Suntem deschişi să o împărtăşim cu autorităţile de la Chişinău.  Aşa cum şi ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, declara, consider că este o oportunitate  pentru România de a sprijini opţiunea europeană a Republicii Moldova, dar şi pentru Republica Moldova să profite din plin de acest sprijin. Reforma justiţiei în scopul integrării europene vizează de facto o justiţie în care cetăţeanul să aibă încredere, iar în cadrul marii familii europene, prin procedura recunoaşterii hotărârilor judecătoreşti, o justiţie în care ceilalţi membri să poată avea încredere”, a declarat secretarul de stat.

    Conferinţa este organizată de Fundaţia Freedom House România în parteneriat cu Asociaţia Judecătorilor din Republica Moldova şi Uniunea Naţională a Judecătorilor din România şi reprezintă una dintre principalele etape ale proiectului „Pilon de colaborare in justitie Romania-Moldova”, finanţat de Programul de Dezvoltare al Natiunilor Unite (UNDP). – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.