Acasă Uncategorized Călăraşi: Protest la Spitalul din Budeşti împotriva deciziei de închidere a unităţii

Călăraşi: Protest la Spitalul din Budeşti împotriva deciziei de închidere a unităţii

DISTRIBUIȚI

98118 – 04022011- Angajaţii spitalului din localitatea Budeşti, judeţul Călăraşi, protestează, vineri, faţă de închiderea instituţiei sanitare. Spitalul urmează să fie transformat în azil de bătrâni.

Potrivit primarului localităţii Budeşti, Lucia Lefter, spitalul deserveşte 40.000 de locuitori. Cele mai apropiate instituţii medicale de localitatea Budeşti sunt cele din Bucureşti (40 de kilometri) şi Olteniţa (35 de kilometri). Autorităţile localităţii au depus un memoriu la ministerul Sănătăţii.

Ministrul Sănătăţii a declarat marţi că, din cele 182 de spitale, 111 vor fi comasate, iar celelalte 71 vor fi transformate în cămine pentru persoane vârstnice sau centre de permanenţă. Managerii spitalelor care urmează să fie comasate sau transformate în cămine de bătrâni au anunţat că vor da în judecată Ministerul Sănătăţii. Şi pacienţii sunt nemulţumiţi din cauză că mulţi vor fi acum nevoiţi să se trateze în alte unităţi spitaliceşti, aflate la distanţe mai mari de domiciliul lor. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.