Acasă Uncategorized Cluj-Napoca: Liviu Florian strângea bani din mită pentru un partid

Cluj-Napoca: Liviu Florian strângea bani din mită pentru un partid

DISTRIBUIȚI

98297 – 10022011 – Omul de afaceri clujean Liviu Florian, acuzat ca a luat 130.000 de euro mita pentru a intermedia angajarea unei persoane in functia de sef al Vamii Halmeu, strangea banii pentru un partid politic, relatează Hotnews, care citeaza incheierea penala emisa de judecatorii Tribunalului Satu Mare. Surse din randul anchetatorilor sustin ca este vorba despre PDL.„Totodata solicitarea unor sume atat de mari, 130.000 de euro respectiv 300.000 de euro, in numele si pentru un partid politic si un sef de institutie,

 

 

 

 

 

 

lasand sa se inteleaga ca delegarea si numirea intr-o functie publica se face doar pe criterii politice si nu de competenta este de asemenea in masura sa provoace in randul opiniei publice un sentiment de insecuritate si neincredere in institutiile publice”, se arata in incheierea penala emisa de judecatorii Tribunalului Satu Mare, care au decis arestarea pe 29 de zile a lui Liviu Florian si a complicilor acestuia.

Din autodenuntul Nicoletei Dobrescu, din declaratiile date de inculpatul Florin Feher si alti doi martori, dar si din interceptarile telefonice, rezulta faptul ca Feher a intermediat legatura intre Dobrescu si Liviu Florian.

Surse judiciare au precizat ca partidul politic la care face referire instanta din Satu Mare este Partidul Liberal Democrat (PDL), legatura fiind realizata de Predescu Eugen, cel care a facut legatura dintre Liviu Florian si seful Vamilor, Traian Radu Marginean.

„In cursul lunii septembrie 2009, inculpatul Liviu Florian a pretins de la invinuita Dobrescu Nicoleta- inspector vamal in cadrul Biroului Vamal Halmeu, suma de 130.000 de euro, promitandu-i ca in baza influentei pe care o are asupra faptuitorului Marginean Radu Traian – sef al Agentiei Nationale a Vamilor (ANV), si vicepresedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) il va determina sa o delege in functia de sef al Biroului Vamal Halmeu.

Influenta de care s-a prevalat inculpatul Florian Liviu a fost reala, el facand demersuri la faptuitorul Marginean Radu Traian prin intermediul faptuitorului Predescu Eugen, astfel ca in 23 septembrie 2009 invinuita Dobrescu Nicoleta a fost delegata in functia de sef al Biroului Vamal Halmeu prin Ordinul sefului ANV”, potrivit sursei citate. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.