Acasă Uncategorized Cluj-Napoca: Până joi, clopotele bisericilor Arhiepiscopiei Clujului vor bate de două ori...

Cluj-Napoca: Până joi, clopotele bisericilor Arhiepiscopiei Clujului vor bate de două ori zilnic, câte trei minute

DISTRIBUIȚI

98009 – 01022011- Biroul de presă al Arhiepiscopiei Clujului anunţă că înmormântarea Părintelui Arhiepiscop şi Mitropolit Bartolomeu, în cripta ierarhilor de sub altarul Catedralei Mitropolitane, va avea loc, joi, 3 februarie 2011, când, de la orele 9.00, va fi săvârşită, în Catedrală, Sfânta Liturghie arhierească, urmată, la orele 1200 de slujba prohodului, oficiată de un sobor de arhierei, în frunte cu Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

„Până joi, inclusiv, în bisericile parohiale şi mânăstireşti se vor trage clopotele timp de trei minute, la orele 8.00 şi 12.00. De asemenea, în duminica din data de 6 februarie 2011, preoţii din Arhiepiscopia Clujului vor săvârşi slujba Parastasului, iar în cuvântul de învăţătură vor face o prezentare a vieţii şi activităţii Părintelui Arhiepiscop şi Mitropolit Bartolomeu.

Pentru a împlini o ultimă dorinţă a Mitropolitului Bartolomeu şi pentru ca desfăşurarea slujbei de înmormântare să nu fie cu nimic stânjenită, Permanenţa Consiliului eparhial a hotărât ca, în Catedrală, să fie permis doar accesul echipei de filmare a postului TVR, care s-a angajat să ofere semnal tv, gratuit şi fără siglă, tuturor televiziunilor care vor dori să transmită imagini, în direct sau înregistrat”, se mai spune într-un comunicat al Arhiepiscopiei Clujului. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.