Acasă Uncategorized Cluj-Napoca: Trupul neinsufletit al lui Bartolomeu Anania a fost depus in cripta...

Cluj-Napoca: Trupul neinsufletit al lui Bartolomeu Anania a fost depus in cripta ierahilor de sub Catedrala Mitopolitană

DISTRIBUIȚI

98096 – 03022011- Trupul neinsufletit al IPS Bartolomeu a fost depus, joi, in cripta ierarhilor de sub Catedrala Mitropolitana din Cluj-Napoca, dupa dupa procesiunea in care a fost inconjurata Catedrala.

Garda Militara a prezentat onorul, iar apoi a fost intonat imnul national.

Cortegiul funerar alcatuit din preoti si inalti ierarhi a fost urmat de un alai al oficialitatilor prezente la inmormantare, din care a facut parte si premierul Emil Boc. Prim-ministrul si alti oficiali au coborat in subsolul catedralei, unde a avut loc inhumarea.

Peste sicriul IPS Bartolomeu a fost turnat pamant reavan, adus special de la Nicula, pentru a fi respectat testamentul Mitropolitului Clujului.

Conform estimarilor jandarmilor, la ceremonia funerara au participat peste 4.000 de persoane.

In Piata Avram Iancu au fost instalate trei ecrane de mari dimensiuni, pentru ca enoriasii sa poata urmari slujbele transmise in direct la televiziune. De asemenea, jandarmii au instalat in piata garduri metalice pentru a preveni inghesuiala.

Slujba de Liturghie, care a inceput la orele 9.00, a fost oficiata de un sobor de mitropoliti, arhiepiscopi si episcopi, in frunte cu Patriarhul Daniel.

La ceremoniile religioase au participat 27 de inalti ierarhi ortodocsi din toata tara si din strainatate – mitropoliti, arhiepiscopi si episcopi, la slujba de Liturghie asistand si deputatul PNL Horea Uioreanu, fostul ministru al Culturii Teodor Paleologu, printul Paul de Romania si printesa Lia.

La orele 12.00, a inceput slujba de inmormantare, oficiata de PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane. Dupa slujba de inmormantare, sicriul a fost scos din lacasul de cult si purtat intr-o procesiune care a inconjurat biserica.

Mitropolia Clujului a impartit 12.000 de colaci credinciosilor prezenti la inmormantarea IPS Bartolomeu, ca pomana „de suflet” pentru mitropolitul trecut la cele vesnice. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.