Acasă Uncategorized Constanţa: Expoziţie de “mărţişoare ecologice” la Constanţa

Constanţa: Expoziţie de “mărţişoare ecologice” la Constanţa

DISTRIBUIȚI

98642 – 21022011 – Organizaţia Mare Nostrum sărbătoreşte şi anul acesta venirea primăverii, prin intermediul evenimentului „Mărţişorul ecologic”, eveniment aflat deja la cea de-a VII–a ediţie. Acesta va avea loc în data de 26 februarie 2011, în incinta Tomis Mall Constanţa, între orele 13.00 şi 18.30, unde elevi ai şcolilor constănţene vor expune mărtişoare realizate manual din materiale ecologice.

Tema expoziţiei de anul acesta o reprezintă vieţuitoarele din Marea Neagră, confecţionate din materiale naturale/reciclabile/biodegradabile. Acestea pot reprezenta o alternativă eco a mărţişorului tradiţional, dar şi un exemplu de comportament responsabil faţă de mediu, oferit de elevii constănţeni. În plus, obiectele expuse vor putea fi achiziţionate de către toţi cei prezenţi la eveniment.

“Dorim ca, prin intermediul acestei acţiuni, să încurajăm investiţiile în viitorul ecologic al instituţiilor de învăţământ. Astfel încât, banii strânşi în urma evenimentului vor fi utilizaţi de reprezentanţii şcolilor participante, pentru achiziţionarea unor materiale ecologice, precum becuri ecologice, hârtie reciclată sau coşuri pentru colectarea selectivă a deşeurilor, la nivelul instituţiilor pe care le reprezintă”, a declarat Andreea Ionaşcu, coordonator de eveniment. Evenimentul are ca scop principal implicarea tinerilor, prin intermediul instituţiilor de învăţământ, în realizarea de mărţişoare ecologice pentru creşterea responsabilităţii faţă de mediu. De asemenea, acesta vizează şi conştientizarea cetăţenilor asupra problemelor cu care se confruntă, în prezent, Marea Neagră. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.