Acasă Uncategorized Constanţa: Numai promisiuni din partea guvernanţilor

Constanţa: Numai promisiuni din partea guvernanţilor

DISTRIBUIȚI

98586 – 18022011 – Autostrada Cernavodă-Constanţa va fi recepţionată anul viitor, însă şoferii vor putea circula pe acest tronson încă din acest an, a declarat, vineri, la Constanţa, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Anca Boagiu.

„Eforturile pe care le facem în acest moment este ca să putem să circulăm la vară către mare, atât pe autostradă, cât şi pe calea ferată, şi să demonstrăm că atunci când vrei, poţi să împingi nişte lucruri care văd că atârnă de ani de zile. Constructorii îşi asumă pe termene intermediare deocamdată finalizarea pe tronsoane, între 30 iunie şi 30 septembrie, deci e perioada în care ei vor da în exploatare tronsoanele de autostradă. Vor construi şi fundaţia la celelalte benzi, dar bineînţeles că nu vor avea timp să toarne asfalt. Nu vor putea să facă minuni în şase luni cât nu s-au făcut în şase ani. Recepţionată va fi la anul, cu siguranţă”, a declarat Anca Boagiu.

Ministrul a precizat că există multe cauze pentru care au fost întârziate lucrările, printre care problema exproprierilor, rezolvată în prezent, dar şi cea a descărcărilor arheologice.
„Când am venit în acest minister am aflat că autostrada va fi terminată anul acesta. Eu am fost moderată şi am spus că va fi dată în exploatare, ceea ce se va întâmpla, dar există foarte multe cauze pentru care lucrările au fost întârziate. Noi suntem bucuroşi, ca minister, că am reuşit să eliminăm obstacole gen regimul exproprierilor, dar rămân în continuare probleme legate de partea de descărcări arheologice, pe care prefer să nu o comentez, dar nu sunt atât de convinsă că descărcarea arheologică în sine este o problemă. Cred că sunt alte probleme, motiv pentru care am dat dispoziţie colegilor mei de la companie să angajeze arheologi ca să mergem în paralel şi să putem să ne facem treaba, oricât de mare ar fi presiunea”, a mai spus ministrul Transporturilor. –
www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.