Acasă Uncategorized Galaţi: Grup de traficanţi de migranţi descoperit de poliţiştii de frontieră gălaţeni

Galaţi: Grup de traficanţi de migranţi descoperit de poliţiştii de frontieră gălaţeni

DISTRIBUIȚI

98415 – 14022011 – Poliţiştii de frontieră din cadrul Biroului de Combatere a Infractionalitatii Transfrontaliere al I.J.P.F. Galati au intrat, în cursul anului 2009, în posesia unor informaţii conform cărora pe raza judetului Galati acţionează o reţea de trafic de migranţi care se ocupa cu racolarea, călăuzirea şi transportul peste graniţă a unor persoane din Republica Moldova.

Poliţiştii de frontieră, sprijiniţi de lucrători din cadrul I.P.J. Brăila, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galaţi,  au desfăşurat activităţi specifice pentru probarea activităţii infracţionale a unui grup care desfăşura activităţi în sfera traficului de migranţi.

În cadrul cercetărilor s-a stabilit că grupul era format din  patru persoane –  M. Ionut, M. Marius, O. Emil si C. Lupascu, cu vârste cuprinse între  20 şi 27 ani, cu domiciliul în judeţele Galaţi şi Brăila. Aceştia erau sprijiniţi de către doi cetăţeni moldoveni cu rol de a racola persoane din Republica Moldova care doreau să ajungă în ţări din vestul Europei. După ce ajungeau în România, migranţii erau preluaţi de membrii reţelei care îi cazau şi le organizau deplasarea către destinaţii din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră au mai stabilit ca în anii 2009-2010, gruparea a traficat în acest fel 12 cetaţeni moldoveni şi a primit în schimbul serviciilor efectuate diferite sume de bani, care variau între 1.000-2.000 euro de persoană.

În dimineaţa zilei de 10 februarie 2010 au fost organizate şi desfăşurate percheziţii domiciliare la imobilele celor patru cetăţeni români din judeţele Galaţi şi Brăila.

M. Ionut şi M. Marius sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „iniţiere, constituire şi aderare la un grup organizat în vederea comiterii de infracţiuni” şi „trafic de migranţi”, fiind arestaţi pentru o perioada de 29 de zile, ceilalţi membri ai reţelei fiind cercetaţi în stare de libertate.

Sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galaţi, poliţiştii de frontieră desfăşoară activităţi pentru descoperirea tuturor persoanelor implicate. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.