Acasă Uncategorized Giurgiu: Tratative româno-bulgare pentru colaborarea medicală şi de urgenţă între Giurgiu şi...

Giurgiu: Tratative româno-bulgare pentru colaborarea medicală şi de urgenţă între Giurgiu şi Ruse

DISTRIBUIȚI

98139 – 04022011- Prefectul oraşului bulgar Ruse, Plamen Stoilov, a acceptat invitaţia omologului său din Giurgiu, Robert Ioan Cristoi, pentru o întâlnire în cadrul căreia să fie discutată colaborarea transfrontalieră medicală şi de urgenţă, a declarat, joi, Raliţa Marinova, purtător de cuvânt al prefecturii din Ruse, citat de Administratie.ro. Întâlnirea va avea loc pe 10 februarie la sediul prefecturii din Giurgiu. Alături de cei doi prefecţi, vor participa şi directorii celor două spitale judeţene, directorii caselor regionale de asigurări de sănătate, cei ai inspectoratelor de sănătate, şefii serviciilor de pompieri şi cei ai protecţiei civile.

La reuniune se aşteaptă să fie actualizat grupul de lucru în colaborarea medicală creat anul trecut. Experţii din acest grup se vor reuni periodic pentru a pune bazele acestei colaborări, în conformitate cu prevederile legislaţiei celor două ţări.

Marinova a precizat că detaliile în ceea ce priveşte parametrii concreţi ai viitoarei colaborări medicale şi de urgenţă vor deveni clare după întâlnirea din 10 februarie, proiectul fiind acum într-o formă preliminară.

Prefectul judeţului Giurgiu, Robert Ioan Cristoi, vrea să reia în această lună discuţiile cu partea bulgară privind realizarea unui protocol de colaborare în domeniul medical cu regiunea Ruse din Bulgaria, deoarece în caz de urgenţe medicale grave, distanţa de parcurs până la Ruse este mai mică decât distanţa până la un spital din Bucureşti. ”Consider de bun augur reluarea discuţiilor privind colaborarea în domeniul medical şi al situaţiilor de urgenţă cu partea bulgară, discuţii care au fost demarate în cursul anului 2010, când eram subprefect, de aceea în această lună l-am invitat pe omologul meu din Ruse, pe domnul Plamen Stoilov, la o şedinţă de lucru la Giurgiu”, a declarat, miercuri, prefectul Robert Ioan Cristoi. El a afirmat că doreşte o colaborare transfrontalieră în domeniul medical şi cel al situaţiilor de urgenţă cu partea bulgară, deoarece regiunea Ruse dispune de unul dintre cele mai performante spitale pentru afecţiuni cardiace din sud-estul Europei şi, în cazul urgenţelor medicale grave, distanţa este mai scurtă până la Ruse. Prefectul doreşte să extindă o astfel de colaborare cu partea bulgară până la angajarea la Spitalul Judeţean de Urgenţe Giurgiu a unor medici din Ruse, mai ales că la spitalul din Giurgiu este un singur medic specializat în Anestezie-Terapie Intensivă.

Robert Ioan Cristoi a declarat că vrea să pună în practică acest proiect de colaborare cu partea bulgară şi este de părere că în acest caz trebuie să existe posibilitatea unei unde verzi de trecere la frontieră pentru ambulanţe şi pentru personalul care desfăşoară această activitate medicală. Potrivit prefectului, partea bulgară este deschisă pentru o astfel de colaborare, legislaţia europeană permite acest lucru, iar Instituţia Prefectului Judeţului Giurgiu poate fi promotorul acestei acţiuni. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.