Acasă Uncategorized Horezu: Promovarea turistică a zonei Hurezu cu finanţare europeană

Horezu: Promovarea turistică a zonei Hurezu cu finanţare europeană

DISTRIBUIȚI

98734 – 25022011 – Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare, în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică, a fost tema proiectului lansat joi la Primăria Horezu, un proiect cu finanţare europeană prin POR 2007 – 2013.

„Datorită aşezării sale geografice, zona depresiunii Horezu beneficiază de caracteristicile unei zone turistice complexe, care oferă un produs turistic complex. Potenţialul turistic de care dispunem justifică demersul nostru. Pe termen lung, proiectul urmăreşte ca Horezu să devină destinaţie tradiţională de turism de nivel naţional şi internaţional. Prin realizarea obiectivelor şi activităţilor prevăzute în proiect, Horezu va cunoaşte o evoluţie în ceea ce priveşte atractivitatea turistică, iar numărul de turişti va creşte cu cel puţin 16 – 20%”, a declarat primarul Constantin Niţu, citat de Afdministratie.ro.

Ca obiectiv general, proiectul îşi propune îmbunătăţirea vizibilităţii zonei depresionare Horezu ca destinaţie de succes pentru practicarea turismului – cultural, monahal, cinegetic, de agrement, de aventură, de odihnă sau recreere. În acest scop, au fost identificate pentru implementare mai multe obiective specifice, precum promovarea internă – judeţeană, regională şi naţională – a atracţiilor turistice din zona depresionară Horezu, îmbunătăţirea gradului de competitivitate al actorilor locali, valorificarea potenţialului turistic oferit de patrimoniul naţional, istoric şi cultural, valorificarea în scop turistic a produselor tradiţionale cu specific local, includerea zonei depresiunii Horezu în circuite turistice culturale, de afaceri şi de agrement, utilizarea mijloacelor informatice şi a internetului pentru marketing turistic.

„Promovarea evenimentelor şi a obiectivelor turistice din zona depresionară Horezu prin materiale de prezentare tipărite, video şi audio difuzate în mass-media şi pe internet, va conduce la o creştere economică la nivelul oraşului prin dezvoltarea mediului de afaceri în turism, proiectul răspunzând astfel obiectivului strategic al Programului Operaţional Regional – sprijinirea unei dezvoltări economice şi sociale echilibrate şi durabile a regiunilor României”, a mai spus edilul din Horezu.

Valoarea totală a proiectului este de 1.024.655,71 lei, din care 797.824 lei valoarea totală eligibilă. Pe surse de finanţare, bugetul se împarte astfel: 678.150,40 lei (85%) valoare eligibilă nerambursabilă de la Fondul European de Dezvoltare Regională, 103.717,12 lei (13%) valoare eligibilă nerambursabilă din bugetul naţional, 15.956,48 lei (2%) cofinanţarea eligibilă asigurată de Consiliul Local. Cheltuielile neeligibile şi TVA se ridică la suma de 226.831,71 lei. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.