Acasă Uncategorized Libia: Avioanele au deschis focul asupra protestatarilor

Libia: Avioanele au deschis focul asupra protestatarilor

DISTRIBUIȚI

98652 – 22022011 – Avioanele au deschis focul asupra protestatarilor din Libia, transmite Al Jazera.. 400 de oameni au murit de la începutul manifestaţiilor.

Ministrul de Externe al Marii Britanii susţine că preşedintele Muammar Gaddafi ar fi părăsit ţara, aflându-se în drum spre Venezuela.. Familia lui Gaddafi, precum şi oficialii din Venezuela neagă informaţii.

„Sunt în Tripoli, nu în Venezuela”, a declarat Gaddafi, într-o scurtă apariţie la televiziunea de stat din Libia, transmite Reuters.

Potrivit organizaţiilor umanitare, confruntările de stradă din ultimele zile s-au soldat cu sute de morţi şi răniţi. Autorităţile de la Tripoli au interzis accesul jurnaliştilor în ţară, însă localnicii au reuşit să posteze pe YouTube imagini cu protestele din ultima perioadă. Se pare că Benghazi, din nordul ţării, şi alte câteva oraşe se află în mâinile manifestanţilor.

Demonstranţii au reuşit să fure arme de la trupele militare şi spun că le vor folosi ca să-şi apere drepturile.Capitala Tripoli, care era până acum liniştită, a fost şi ea cuprinsă de proteste.

Miniştrii de Externe din mai multe state europene au anunţat planuri de evacuare pentru cetăţenii care se află în acest moment în Libia. Ţări precum Bulgaria, Italia, Rusia sau Portugalia vor trimite marţi, la Tripoli, avioane speciale pentru a-i evacua pe cei care doresc să părăsească Libia. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.