Acasă Uncategorized Munchen, Germania: Reuniune internaţională la nivel înalt pe teme de securitate

Munchen, Germania: Reuniune internaţională la nivel înalt pe teme de securitate

DISTRIBUIȚI

98123 – 04022011- Ministrul Afacerilor Externe Teodor Baconschi participa, în perioada 4-6 februarie 2011, la cea de-a 47-a ediţie a Conferinţei pentru politici de securitate, care are loc la München, în Germania

Agenda de anul acesta include teme de interes major, legate, printre altele, de cooperarea transatlantică, implicaţiile crizei financiare asupra mediului internaţional de securitate, evoluţiile de actualitate din lumea arabă, Afganistan şi Orientul Mijlociu, noile provocări de securitate.  

Conferinţa internaţională de la München este unul dintre cele mai prestigioase forumuri de securitate, care reuneşte lideri şi factori de decizie importanţi în materie de securitate şi apărare.

Pe lista de invitaţi ai evenimentului figurează şefi de stat şi de guvern, miniştri de externe şi ai apărării din spaţiul euro-atlantic, înalţi oficiali din partea unor organizaţii internaţionale, consilieri prezidenţiali pe probleme de securitate din statele NATO, precum şi reprezentanţi  ai unor corporaţii internaţionale şi organizaţii non-guvernamentale cu preocupări în domeniul securităţii globale.

În marja participării la Conferinţa de Securitate, programul ministrului Afacerilor Externe va cuprinde şi o serie de acţiuni care se vor desfăşura la München. Astfel, ministrul Afacerilor Externe va susţine, ca invitat special al secţiunii bavareze a Asociaţiei Germane pentru Politică Externă DGAP, o conferinţă pe tema ”Priorităţi ale politicii externe a României – contribuţii la procesele majore din cadrul Uniunii Europene şi NATO”. De asemenea, va avea o întrevedere cu prof. dr. Hans Zehetmair, preşedintele Fundaţiei Hanns Seidl şi o întâlnire cu reprezentanţi ai asociaţiilor româneşti din Bavaria. În contextul demarării unor proiecte concrete de cooperare sub egida Strategiei UE pentru Regiunea Dunării, ministrul Afacerilor Externe va efectua şi o scurtă vizită la Ulm, la invitaţia primarului general al oraşului, dr. Ivo Gönner, preşedinte al Consiliului Oraşelor şi Regiunilor Dunărene. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.