Acasă Uncategorized Oradea: Cele trei persoane reţinute pentru trafic de influenţă la Vama Halmeu...

Oradea: Cele trei persoane reţinute pentru trafic de influenţă la Vama Halmeu rămân în arest

DISTRIBUIȚI

98364 – 11022011 – Curtea de Apel Oradea a respins, vineri, recursurile înaintate de avocaţii împotriva măsurii de arestare preventivă a celor trei persoane cercetate în cazul traficului de influenţă de la Vama Halmeu.

Liviu Florian este acuzat că, în 2009, a primit 130.000 de euro de la Nicoleta Dobrescu. În schimbul banilor, urma să intervină pe lângă şeful Vămilor ca aceasta să fie numită şef la Vama Halmeu. Lucru care s-a şi întâmplat. Omul de afaceri suţine însă că singura legătură pe care a avut-o cu Nicoleta Dobrescu a fost una sentimentală, nepotrivită.

Avocaţii celor reţinuţi spun că acţiunea procurorilor e ilegală. Interceptările surprinse de DNA între adjunctul şefului IJPF Satu Mare, comisarul şef Tiberiu Giurea şi fosta şefă a Biroului Vamal Halmeu, Nicoleta Dobrescu, îi contrazic pe avocaţi.

Potrivit Tribunalului Satu Mare, pentru şefia vămii Halmeu s-au solicitat în total 430.000 de euro. Postul urma să fie atribuit după criterii politice şi nu profesionale. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.