Acasă Uncategorized Râmnicu Vălcea: Privatizarea Oltchim riscă să fie paguboasă pentru statul român

Râmnicu Vălcea: Privatizarea Oltchim riscă să fie paguboasă pentru statul român

DISTRIBUIȚI

98777 – 28022011 – Privatizarea combinatului chimic Oltchim în acest moment riscă să fie păguboasă pentru statul român, din cauza discrepanţei uriaşe dintre activele totale şi valoarea capitalului social, susţine managerul general al combinatului chimic, Constantin Roibu. “Privatizarea Oltchim este un deziderat al României de mult timp. Oltchim este şi a fost vârful de lance al petrochimiei din România, cât şi din Estul şi Centrul Europei, meritând a fi pusă în valoare ca atare. Oltchim este lider de piaţă în această zonă la o serie de produse precum: soda caustică, propenoxid, polioli, oxoalcooli şi plastifianţi. De aceea, îmi exprim speranţa că privatizarea Oltchim va fi un succes cel puţin la fel de mare cum a fost privatizarea BCR”, a declarat Roibu, citat de Vocea Vâlcii.

Pentru aceasta, Oltchim are nevoie, pe de o parte, de rezolvarea favorabilă a dosarului de la Comisia Europeană şi, pe de altă parte, de continuarea modernizarii şi retehnologizării, aşa cum a fost decisă la nivel guvernamental.

“În urma reluării funcţionarii la capacitate cu toate instalaţiile din Oltchim se elimină pierderile şi valoarea de piaţă va creşte considerabil. Ar fi păcat ca eforturile susţinute de autorităţile locale şi naţionale, întreprinse în toţi aceşti ani pentru a menţine în funcţiune ultimul combinat petrochimic din România, să nu fie fructificate la maxim, în beneficiul României”, a mai arătat Contantin Roibu. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.